Achtergrond

 
Op dit platform verzamelen we blogs en vlogs van professionals en studenten die vertellen over hun ervaringen met toegankelijk hoger onderwijs. Lees hier verder over de achtergrond van het project.

Waarom deze website?

Expertisecentrum handicap + studie staat voor onderwijs dat toegankelijk moet zijn voor alle studenten. Zodat iedereen kan studeren en niet tegen verschillende belemmeringen, vooroordelen en onbegrip aanloopt. Om dit voor elkaar te krijgen is het fijn om voorbeelden te hebben van hoe inclusief onderwijs in de praktijk vormgegeven wordt. Handicap + studie wil via deze website studenten met een functiebeperking en onderwijsprofessionals een platform bieden voor het verspreiden van die positieve en inspirerende verhalen over inclusief onderwijs en studeren met een functiebeperking. Een blog of vlog is tegenwoordig de manier om te laten zien aan anderen wat jou bezig houdt. Op deze website worden blogs en vlogs verzameld van studenten en onderwijsprofessionals als docenten, beleidsmakers, bestuurders, studentendecanen en ondersteuners. Zij delen hun ervaringen: wat maak je zoal mee in je studie? Wat kom je tegen tijdens het lesgeven? Waar krijg je mee te maken bij het opstellen van beleid? Op welke manier ondersteun jij bij het geven van toegankelijk onderwijs? Waar loop je tegenaan? En vooral: hoe los je dat op? Wij denken dat deze blogs of vlogs een mooi middel zijn om vanuit die dagelijkse praktijk een realistisch maar ook positief beeld te schetsen over het volgen en geven van inclusief onderwijs. De verhalen dienen als inspiratie voor andere onderwijsprofessionals en studenten met een functiebeperking.

Meedoen?

Wil jij ook voor ons bloggen of vloggen? Dat kan zeker. Stuur een e-mail naar algemeen@handicap-studie.nl o.v.v. studieproces in beeld. Ook voor vragen kan je hier terecht.