Terugblikken eerste jaar hbo

21 oktober 2017
Blogger/vlogger:Fenna - Hou Het Luchtig
Mijn eerste berichtje voor deze website, superleuk! Ik zal mij daarom even voorstellen. Ik ben Fenna, ik blog onder de naam Hou Het Luchtig en ik studeer hbo-communicatie. Mijn beperkingen variƫren; longziekte bpd, 30% minder longinhoud, astma, 3x scoliose, prikkelbare darm & ik heb dyslexie.
 

Ik heb een nieuwtje, want vorige week mocht ik dan eindelijk mijn propedeuse ophalen. Ik kan met trots zeggen dat ik in 1 jaar mijn propedeuse heb gehaald! En nu het tweede schooljaar alweer in volle gang is wil ik nog even terugblikken op het eerste schooljaar.

Verwachtingen
Het 1e jaar op het hbo is supersnel gegaan. Toen ik aan dit schooljaar begon waren mijn verwachtingen hoog om twee redenen. Ten eerste omdat ik dacht dat het erg zwaar zou worden en omdat ik veel verwachtten van deze opleiding had. Dit schooljaar was niet zo zwaar als ik had gedacht, dit komt vooral omdat ik niet ziek ben geworden in wintermaanden. Dat kwam denk ik weer omdat ik mij goed voelde, ik hoefde hooguit 20 uur per week naar school en dat is blijkbaar goed te doen voor mij. Ik deed thuis voor school natuurlijk genoeg maar het scheelde al zoveel dat ik geen lessen thuis hoefde in te halen (zoals op mbo), want ik kon gewoon naar alle lessen toe. Dit alles zorgde ervoor dat ik genoeg energie had om alles te doen wat ik wilde, op school- en sociaalvlak.

Eerste jaar hbo
Het schooljaar begon natuurlijk met een introductie week, dit was superleuk! Ik heb niet alle activiteiten mee kunnen doen, maar wat ik heb gedaan was erg gezellig. De eerste periode was vooral veel theorie. De tweede periode was alleen maar praktijk, hier heb ik mijn eigen website, blog en magazine bedacht en ontworpen. Dit vond ik superleuk om te doen! De feedback van de docenten was: we zijn benieuwd wat je allemaal gaat doen wanneer je minder binnen de lijntjes blijft. Ik ben ook benieuwd haha! Derde periode begon na de kerstvakantie, dit begon met verschillende projecten en theorie en dit eindigde pas het einde van vierde periode. Dus het laatste half jaar van het eerste jaar waren periode 3 en 4 met verschilde projecten en tentamens die veel met elkaar te maken hadden. Dat was me een jaartje wel.

Het lastige van dit jaar was denk ik wel het samenwerken. Dat blijft natuurlijk lastig, ik had wel een groepje waarvan ik de mensen al kende en daarom hoefde ik niet mijn hele situatie uit te leggen. Dat vond ik wel fijn. 

Laten we hopen dat dit leerjaar weer net zo goed verloopt!

Liefs, Fenna
Volg mij ook via mijn blog of op Instagram!

De orginele post staat op Hou Het Luchtig.

Reactie(s)

Reactie* (maximaal 400 karakters)
E-mailadres*
Velden met een * zijn verplichte velden en noodzakelijk voor een juiste verwerking van het formulier
Nog geen reactie

Blogger/vlogger

 

Fenna - Hou Het Luchtig

Ik ben Fenna van Kerckhoven, 21 jaar en ik blog en vlog onder de naam Hou Het Luchtig. Een website waar ik de positieve kant van een beperking laat zien. Ik woon in het zuiden van Nederland en ik studeer hbo-communicatie. Ik ben gek op een goed boek, een gezellig dagje met vriendinnen shoppen, sushi, fotograferen en snowboarden. Op www.houhetluchtig.nl schrijf ik over mijn beperkingen. Ik heb een longziekte (BPD), daardoor ben ik snel ziek en heb ik 30% minder longinhoud. Hierdoor ben ik chronisch moe. Ook heb ik drie krommingen in mijn ruggenwervel (scoliose), dit veroorzaakt pijn in mijn rug. Daarnaast heb ik een prikkelbare darm (PDS) en ik ben dyslectisch. Het lijkt heel veel en dat is het misschien ik ook wel. Maar ik ben ook gewoon Fenna!

info@houhetluchtig.nl

Recente blogs & vlogs

 
25 januari 2019

Solliciteren met ASS

 
08 januari 2019

Studievertraging: zo erg is het helemaal niet.

 
31 december 2018

2018: Jaar van..

 
30 december 2018

VN-verdrag: Weet jij wat het is?

 
30 december 2018

Van studie naar een echte baan: rete-spannend!

Ga naar alle blogs & vlogs